چرا تشخيص سرماخوردگي از آنفلوآنزا مهم است؟

ساخت وبلاگ

 "آنفلوانزا مي‌تواند به عوارضي خطرناک مانند ذات‌الريه و حتي مرگ منجر شود ولي با تشخيص زودرس آن در 48 ساعت اول، مي‌توان با تجويز داروهاي ضدويروسي، دوره آن را کاهش داد و براي پيشگيري از ابتلا به آن نيز مي‌توان سالانه واکسن تزريق کرد..."


مشکل از آنجا شروع مي‌شود که علايم بروز اين دو بيماري در آغاز بسيار شبيه هم هستند؛ هر دو مي‌توانند با ع
لايم خستگي و کوفتگي، گرفتگي بيني، سرفه، گلودرد، گوش‌درد، سردرد و تب شروع شوند ولي اين علايم در 2 بيماري با هم تفاوت‌هايي نيز دارند. با نگاهي به «پوستر سلامت» اين هفته و دقت به علايم – و + شما هم مي‌توانيد اين دو بيماري شبيه به هم را تشخيص دهيد. تفاوت‌هاي اين دو بيماري را با علامت – و شباهت‌هاي آنها را با علامت + نشان داده‌ايم.


بهترين راه پيشگيري

از هر دو بيماري شستن دست‌هاست

انتقال اين بيماري‌ها با شستن درست دست‌ها متوقف مي‌شود. با صابون و آب گرم مدت 20 ثانيه دست‌ها را به هم بماليد. بين انگشتان و اطراف ناخن‌ها را فراموش نکنيد. پس از شستشو نيز دست‌ها را خشک کنيد. هنگام همه‌گيري گاهي استفاده از پاک‌کننده با پايه الکل نيز ضروري است. در فصل سرما دست‌ها را مرتب بشوييد. هنگام سرفه دستتان را جلوي دهان و بيني خود نگيريد و از دستمال کاغذي يا ساعد استفاده کنيد.

خستگي و کوفتگي شديد به نفع تشخيص آنفلوآنزاست

هنگامي که شما دچار آنفلوانزا مي‌شويد به احتمال زياد شروع بيماري با احساس خستگي شديد و بدن درد و کوفتگي است. اين ضعف و خستگي ممکن است تا 3 هفته طول بکشد و در افراد مسن، افراد مبتلا به بيماري‌هاي مزمن يا کساني که داروهايي مصرف مي‌کنند که ضعف سيستم ايمني مي‌دهد، ممکن است طولاني‌تر شود. در سرماخوردگي احساس خستگي و کوفتگي خفيف‌تر و فقط براي چند روز است.

داروهاي بدون نسخه در درمان سرماخوردگي مفيدند

داروهاي ضداحتقان، ضدسرفه و آنتي‌هيستامين‌ها مي‌توانند براي کنترل علايم سرماخوردگي کمک کنند. استامينوفن، ايبوپروفن و ناپروکسن نيز درد را کنترل مي‌کنند. به مواد موثره و فعال دارو و همچنين هشدارهاي موجود در بروشورها توجه کنيد. بسياري از داروهاي ضدسرفه و سرماخوردگي حاوي مواد مشابه هستند و ممکن است در صورت بي‌توجهي دچار عوارض جانبي دارو شويد. براي کنترل علايم سرماخوردگي يا آنفلوانزا نبايد بدون مشورت با پزشک به کودکان آسپيرين داد.

هر دو ممکن است با سرفه همراه باشند

سرماخوردگي و آنفلوانزا هر دو بيماري دستگاه تنفسي هستند. ويروس‌هاي سرماخوردگي و آنفلوانزا مي‌توانند باعث سرفه شوند ولي عفونت ريوي از عوارض آنفلوانزا محسوب مي‌شود. در صورتي که سرفه مداوم، تب بالاتر از 39 درجه سانتي‌گراد، لرز، مشکل تنفسي و تنگي نفس يا درد قفسه‌سينه و خلط زرد، سبز يا خوني داشتيد، انجام تست سواب براي تشخيص سريع آنفلوانزا لازم است. با برداشت ترشحات بيني يا گلو با سواب (وسيله‌اي شبيه گوش پاک‌کن)، در مطب پزشک، در کمتر از نيم ساعت مي‌توان نوع ويروس مسوول علايم ايجاد شده را مشخص کرد. اگر نتيجه اين تست مثبت و 48 ساعت از شروع علايم گذشته باشد، ممکن است پزشک درمان ضدويروسي را براي کاهش علايم و بهبود سريع‌تر آغاز کند.

هر دو ممکن است با گوش‌درد همراه باشند

ويروس‌هاي سرماخوردگي و آنفلوانزا مي‌توانند باعث التهاب لوله ‌استاش شوند. لوله استاش حلق را به گوش مياني ارتباط مي‌دهد و التهاب اين لوله باعث درد مبهم يا احساس سوزش در گوش خواهد شد. گوش?درد ناشي از اين 2 ويروس نيز مثل ساير علايم به تدريج و بدون درمان خاصي بهبود مي‌يابد.

گلودردي که، به نفع تشخيص سرماخوردگي است

بيشتر انواع ويروس‌هاي سرماخوردگي نواحي فوقاني دستگاه تنفسي را درگير مي‌کنند و به همين دليل سرماخوردگي بيشتر با گلودردي يکي دو روزه شروع مي‌شود. البته آبريزش و گرفتگي بيني نيز شايع است. گلودرد ناشي از آنفلوانزا و ساير علايم آن با هم اتفاق مي‌افتند.

آغاز زودرس درمان ضدويروسي دوره آنفلوانزا را کوتاه مي‌کند

در صورتي که تشخيص آنفلوانزا در 48 ساعت اوليه بيماري انجام و داروهاي ضدويروسي نيز فورا شروع ‌شود، علايم بيماري پس از يکي، دو روز کاهش مي‌يابد. البته درمان علامتي اين بيماري مثل سرفه، تب و گلودرد نيز موثر است. اگر براي کنترل علايم بدون مراجعه به پزشک از داروهاي بدون نسخه (OTC) استفاده مي‌کنيد، حتما بروشورهاي مربوط به داروهايي که مصرف مي‌کنيد به دقت بخوانيد.

آنفلوانزا هجومي‌تر شروع مي‌شود

اگر احساس مي‌کنيد با کاميون تصادف کرده‌ايد، احتمالا گرفتار آنفلوانزا هستيد، نه سرماخوردگي. علايم آنفلوانزا مثل گلودرد،‌ تب، سردرد، درد عضلاني، احتقان و سرفه، ناگهاني‌تر و شديدتر از همين علايم در سرماخوردگي است. سرماخوردگي معمولا با احساس گرفتگي و آبريزش بيني شروع مي‌شود. علايم آنفلوانزا معمولا در مدت 2 تا 5 روز بهتر مي‌شود ولي احساس بيماري گاهي تا يک هفته و بيشتر طول مي‌کشد. سرماخوردگي آهسته مي‌آيد و بعد از حدود يک هفته علايم بهبود نسبي مي‌يابند.

آنفلوانزا واکسن هم دارد

واکسن‌ها از ويروس‌هاي بي‌ضرر آنفلوانزا ساخته شده‌اند که به بدن در شناسايي و مبارزه با ويروس‌هاي واقعي کمک مي‌کنند. واکسن در شيرخواران بزرگ‌تر از 6 ماه، زنان باردار، افراد با سن بالاتر از 50 سال و افراد مبتلا به بيماري‌هاي مزمن يا مصرف‌کنندگان داروهاي سرکوب‌کننده سيستم ايمني نقش مهمي دارد.

تب آنفلوآنزا شديدتر است

برخي از افراد مبتلا به سرماخوردگي، ممکن است دچار تب خفيفي نيز شوند ولي بيشتر مواقع سرماخوردگي منجر به تب نمي‌شود. البته احتمال بروز تب در کودکان سرماخورده بيشتر از بزرگسالان است. تب 38 درجه سانتي‌گراد يا بيشتر معمولا در کساني که به آنفلوانزا دچار شده‌اند، اتفاق مي‌افتد و حتما بايد به پزشک مراجعه کنند.
وبسایت علی علیزاده ...
ما را در سایت وبسایت علی علیزاده دنبال می کنید

برچسب : آنفلوانزا, واکسن , سرماخوردگی ,تب , نویسنده : علیزاده nargesi بازدید : 250 تاريخ : جمعه 3 آبان 1392 ساعت: 10:38